به گزارش مشرق، عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگو با فارس اظهار داشت: قیمت جدید سیمان پس از بررسیهای لازم توسط انجمن سیمان، مشخص و اعلام خواهد شد.
وی افزود: طبق تفاهمنامه انجمن سیمان و وزارت صنعت، بخشی از سیاستگذاری صنعت سیمان به انجمن سپرده شده است.
متن تفاهمنامه تولیدکنندگان سیمان و وزارت صنعت به شرح زیر است:در راستای استراتژی تنظیم بازار داخلی سیمان در فصول مختلف سال (در چارچوب تصمیمات کمیته ماده یک طرح جامع سیمان) و اجرایی شدن اهداف صادراتی سیمان کشور متناسب با پراکندگی و ظرفیت تولید و ارتقاء سهم ایران از بازارهای جهانی با حفظ مزیتهای کیفی و قیمت محصول و در اجرای ماده (102) و بند (الف) ماده(104) قانون برنامه پنجم و سند چشمانداز بیست ساله کشور و به منظور فراهم شدن زمینه و بستر مناسب برای سرمایهگذاری بخش خصوصی، تفاهمنامه واگذاری بخشی از سیاستگذاری، مدیریت و راهبری تنظیم بازار داخلی، خدمات و تصدیهای صادرات سیمان کشور به انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به نمایندگی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان سیمان کشور، فی مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن مذکور به شرح زیر منعقد شد:
الف) موضوعات قابل واگذاری به انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان:
1- اتخاذ تدابیر لازم در جهت مدیریت و تدوین استراتژی و ارائه برنامه تأمین، توزیع و تنظیم بازار داخلی سیمان و کلینکر در سطح ملی و منطقهای و صادرات سیمان و کلینکر در راستای سیاستها و برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت با منظور کردن اهداف کلان این بخش، ایجاد طرحهای توسعهای و ظرفیتهای جدید تولید متناسب با جایگاه صنعت سیمان کشور در منطقه و جهان در دورههای کوتاه مدت - میان مدت و بلند مدت بر اساس مزیتهای جغرافیایی تولید و الگوی تقاضای داخلی و صادراتی.
2- انجمن صنفی مجاز است حسب ضرورت با توجه به هزینههای مترتب و در نظر داشتن شرایط رقابتی و ایجاد تعادل و مدیریت در بازارهای داخلی، نسبت به تعیین و ابلاغ قیمت فروش (درب کارخانه) انواع سیمان و کلینکر به صورت ملی و منطقهای بدون وارد شدن شوک شدید به بازار اقدام کند.
تبصره 1: در صورت بروز هرگونه مشکل کمبود و نوسانات غیرمنطقی قیمت در بازار سیمان در استانهای کشور، انجمن مربوط با هماهنگی کارخانههای سیمان نسبت به رفع مشکل در کوتاهترین زمان اقدام کند.
3- همکاری در تعیین قیمت های پایه فروش صادراتی در مرزهای خروجی و نظارت بر نحوه رعایت قیمتها در سطح بازارهای صادراتی به تفکیک بازارهای هدف و اتخاذ تدابیر لازم در جهت حفظ و صیانت از منافع ملی کشور و همچنین منافع شرکتها و بنگاههای تولیدی جهت جلوگیری و پرهیز از هرگونه رفتار ساختار شکن و رقابت منفی و مخرب دربازارهای صادراتی هدف و ارایه گزارشهای دورهای در خصوص این بند توسط انجمن به کارگروه بند ج این تفاهم نامه ارایه شود.
تبصره دو: انجمن صنفی با اتخاذ تدابیر لازم و اعمال نظارت بر صادرات سیمان و پایش بازار در صورت بروز هرگونه مشکل برای بازار داخلی در هر یک از مناطق کشور
با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود سیمان با اولویت قرار دادن بازار داخلی با هماهنگی اتحادیه کشوری صنف فروشندگان مصالح ساختمانی نسبت به مدیریت صادرات سیمان اقدام کند.
4- بررسی کارشناسی و پیشنهاد اخذ کارمزد و یا عوارض صادراتی محصول سیمان و کیلینکر و ارائه پیشنهاد تعرفههای اقلام وارداتی مرتبط با صنعت از جمله مواد اولیه و ماشینآلات با ارائه اسناد و آمار و اطلاعات کامل در جهت مدیریت فرآیند تولید و توزیع.
5- انجمن مجاز است به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت ارائه طرح و برنامه با هدف تسهیل در امر صادرات محصول سیمان و کیلینکر صادراتی از جمله حمل و نقل، گسترش، تقویت و توسعه بازارهای هدف، انجام عملیات بازاریابی و صادرات و تحقیقات بازار و مهندسی بازار، سامانه مدیریت منابع مالی را در قالب شرکت و یا صندوق سرمایهگذاری اقدام و از محل کارمزد موضوع بند 4 این تفاهمنامه نسبت به مدیریت و اجرای امور محوله اقدام کند.
تبصره 3: دستورالعمل اجرایی این بند ظرف 60 روز از تاریخ امضای تفاهمنامه توسط انجمن تهیه و به کار گروه بند ج ارائه خواهد شد.
6- انجمن موظف است برنامهریزی لازم را در خصوص تعیین سهمیههای مقداری صادرات، متناسب با پراکندگی کارخانهها و ظرفیت تولید در هر منطقه و در نظر گرفتن مصارف سیمان بازارهای هدف انجام و در صورت لزوم نسبت به سامانههای نرمافزاری و سختافزاری متناسب اقدام کند.
7- قیمتهای صادراتی سیمان و کیلینکر با بررسی کارشناسی در خصوص نوع سیمان و کیلینکر و کیفیت محصولات در هر یک از مرزهای خروجی و با در نظر گرفتن قیمتهای محصول در بازارهای هدف توسط انجمن تعیین و اعلام خواهد شد.
8- بسترسازی مناسب و پیگیری رفع موانع صادراتی، مشکلات و تنگناهای تجاری جهت افزایش فهم صادرات سیمان در کشور
9- کنترل نظارت بر رفتار تجار در فرآیند صادرات جهت ایجاد فضای سالم و مناسب رقابتی، کسب و کار منصفانه با هدف جلوگیری از رفتار سوء تجاری و اعمال محدودیت برای فعالیتهای رقابتی ناسالم با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از طریق مراجع قانونی ذیربط
10- اعزام هیئتهای تجاری و بازاریابی به منظور بررسی زمینههای لازم برای انعقاد قراردادهای تجاری.
11- انجام برنامهریزی لازم جهت برگزاری نمایشگاههای بینالمللی و داخلی در جهت توسعه صادرات سیمان، کیلینکر و خدمات فنی و مهندسی
12- دعوت از بازرگانان و نمایندگان تجاری و اقتصادی کشورها و موسسات تجاری خارجی و ایجاد ارتباط بین خریداران خارجی و تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی و اطلاعرسانی به موقع در این خصوص
ب) تعهدات و مسئولیتهای انجمن کارفرمایان صنعت سیمان:
1- فراهمکردن زمینه و میدان فعالیت آزاد و عادلانه کلیه ذینفعان در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور و بسط و توسعه رقابتپذیری در فرآیند تولید تا صادرات
2- ارائه گزارشهای عملکرد دورهای و موردی بر حسب ضرورت
3- ارائه تحلیل کارشناسی در قبال نوسانات قیمت بازار و کیفیت محصول عرضه شده در بازارهای هدف
4- تدوین و ارائه ساز و کارهای نظارت بر روند برگشت عایدات حاصل از صادرات سیمان به اقتصاد کشور
5- انجمن سیمان ظرف 6 ماه از تاریخ تنظیم این تفاهمنامه و با هدف حفظ منافع و مدیریت قیمتهای صادراتی و کیفیت محصول صادراتی در بازارهای هدف نسبت به اجرای راهکارهای مناسب در راستای ایجاد انسجام و یکپارچگی در صادرات و اعمال مدیریت متمرکز فرآیند صادرات اقدام کند.
ج) کارگروه نظارت بر حسن اجرای تفاهمنامه:
کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت (معاونت توسعه بازرگانی داخلی، معاونت امور معادن و صنایع معدنی، سازمان توسعه و تجارت) و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان (مسئول و دبیرخانه کارگروه)، گمرک جمهوری اسلامی ایران بر حسن اجرای مفاد این تفاهمنامه نظارت میکند.
د) مدت زمان اجرای این تفاهمنامه:
زمان اجرای تفاهمنامه از تاریخ امضای تفاهمنامه به مدت یک سال شمسی بوده و پس از آن با موافقت امضاءکنندگان این تفاهمنامه قابل تمدید خواهد بود.